Főoldal   <  InnoTrans 2014. Ott voltunk!

InnoTrans 2014. Ott voltunk!

A Train Hungary vezetősége örömmel vett részt az új Terra Nova dízel-hidraulikus mozdony bemutatásán a berlini InnoTrans 2014 nemzetközi közlekedéstechnikai szakkiállítás keretein belül.

Társaságunk a kezdetektől fogva lelkes támogatója a Terra Nova projektnek. Ugyan csak rövid ideig, de hazánkban is megfordult a mozdony, mivel mi továbbítottuk Lőkösházától Hegyeshalomig országhatárig, ahonnan osztrák partnerünk vette át a stafétát, hogy időben eljusson a berlini kiállításra. Kisebb versenyeket is kiírtunk, ahol az első nyereményt már elvitték, egy saját villanymozdonyunk kicsinyített működő modellje, a főnyeremény pedig a Terra Nova első működő modellje, amit a mozdony hazánkba való visszatérése után ítélünk oda, a legjobb róla készült fénykép beküldőjének.

Akinek szerencséje volt megfigyelni gépet Berlinben, annak feltűnhetett, hogy formatervezés modern, de tiszta és célszerű, talán kategóriájában a legmagasabb vezetőállással rendelkezik, 1280 lóerő, ami egy kifejezetten tolató mozdonynak egyáltalán nem kevés és a gyártó táblácskája mellett a CAT névjegye is szembetűnik, ami a méltán világhíres amerikai erőforrásról tanúskodik. Részletekért érdemes meglátogatni a gyártó angol nyelvű oldalát: http://en.relocsa.ro/terra-nova