Főoldal   <   Cégtörténet

Cégtörténet

Társaságunk 2005. október 27-én alakult meg abból a célból, hogy a vasúti pályaépítés kiszolgálása területén közreműködjön.

Vasúttársasági engedélyünket 2006. január 10-én kaptuk meg. Tevékenységi körünket fokozatosan az árutovábbítás és vontatási szolgáltatás területére bővítettük. Kezdetben belföldi megrendeléseket láttunk el, később a vasút piaci liberalizációja után külföldi árutovábbítási feladatokat is teljesítettünk. Szállítási feladatokat láttunk el Romániába, majd Lengyelország, Szerbia, Szlovénia, Szlovákia, Németország, Hollandia, Franciaország, Olaszország, Ausztria, Horvátország és Ukrajna irányába.

2008-ban az azt megelőző évhez képest a szállított áruk tömegét megötszöröztük, az árutonna kilométert pedig csaknem tízszeresére növeltük. 2009-ben a 2008-as évhez képest a szállított áruk tömegét duplájára emeltük, az árutonna/kilométer mutatónk pedig háromszorosát érte el a recesszió ellenére is. 2010-ben a teljesítmény mutatók tovább emelkedtek és 2011-ben kiemelkedően magasak voltak.2011-ben jelentős vasútépítési munkát végeztünk, amely munkálatok 2012-ben is folytatódtak.

(fotó: Vörös Attila, iho.hu)

2013-ban 1,5 millió tonnánál többet szállítottunk el, míg 2014-ben közel 3,4 millió tonnás rekordot döntöttünk.
2015 terjeszkedést jelentett, így az év végére már Horvátországban is saját flottával láttuk el feladatainkat és így tovább növelve szolgáltatásaink minőségét.
Saját gépekkel, teherkocsikkal, minden feladatnak megfelelő személyzettel és karbantartó alakulatokkal rendelkezünk.

Küldetésünk az egyik legszebb szakmában

A Train Hungary garantálja, hogy a ránk bízott áru időben és rakodási terveknek megfelelően célba jut, az optimális vasúti operatív megoldások és gazdaságossági paraméterek kiválasztása mellett.

Annak érdekében, hogy ezen elvárásoknak maximálisan megfeleljünk a következőket tekintjük feladatunknak:

 

 • megfelelő számú és típusú mozdonyok rendelkezésre állása és vagonok felhasználása,
 • a gazdaságosabb szállítás érdekében megbeszélt időtartamra is foglalhatjuk társasága számára a szállításnak megfelelő járműveket,
 • olyan flotta adminisztráció bevezetése, amely a legkisebb operatív költség mellett az eszközpark megbízhatóságát maximalizálja,
 • a személyzet szervezettsége a magas színvonalú szolgáltatások elérhetőségét töretlenül biztosítja,
 • a gazdasági eredményeink alátámasztják, hogy minden vasúti tevékenységünket önerőből támogatjuk.
 • befektetések nyereségességének garantálása az eszközpark szakszerű karbantartása, használata, kibérlése, vagy bérbeadása által, illetve olyan számítógépes programok fejlesztése, amelyek a végletekig biztosítják a tervezhetőséget,
 • ügyfeleink igényeinek kielégítése érdekében olyan eljárások és üzletpolitikai szabályok fejlesztése, melyek biztosítják a legjobb feltételeket az áruszállítás elvégzése érdekében.

A Train Hungary, mint magyar magánvasút társaság küldetésének tekinti, hogy elhatárolódjon a szakágra jellemző konzervatív magatartástól. A siker kulcsa a jobb kommunikáció, a folyamatos információcsere partnereinkkel, az alkalmazottak közötti kiváló munkaviszony, az információcserék informatikai úton történő lebonyolítása, úgy vállalaton belül mint stratégiai partnereinkkel egyaránt.

Stratégiai partnerszerződések megkötése és ügyfeleink igényeihez való pro-aktív hozzáállás azon utak közé tartoznak melyek az egyre versenyképesebb piacon elsők közé emeltek bennünket úgy hazai szinten, mint regionális viszonylatban.

A szolgáltatások minőségének javítása, a felelős marketing politika, az igényekre éjjel-nappal adott azonnali válasz, a megoldások rugalmassága a mi piacvezetői szerepünket és a belénk ültetett bizalmat szolgálja.
A Train Hhungary kitüntetett figyelmet fordít minden vasúti szolgáltatásra annak érdekében, hogy a piaci változásokkal mindig lépést tudjon tartani.
Gazdasági elemzéseink:

 • a piac jellemzői,
 • vállalatunk helyzete hazai és regionális piacon,
 • árutovábbítók magatartása és aktuális piaci helyzetük,
 • potenciális ügyfelek elvárásaink felismerése,
 • fejlődés iránya és tendenciák,
 • innovatív megoldások felismerése,
 • tisztességes verseny

(fotó: Pacsika Péter)

A Train Hungary Magánvasút Kft. stratégiája:
Figyelembe véve a magyar szállítási specifikumokat látjuk, hogy a környező piacok döntő befolyást gyakorolnak rá és ennek megfelelően elengedhetetlen az együttműködés és a mindennapi kommunikáció azokkal az árufuvarozó vállalatokkal akik gazdaságos nemzetközi szállítási megoldásokat igényelnek.

A mi szállításaink behálozzák Magyarországot és az Európát övező kikőtőkig nyúlnak. Ennek megfelelően ügyfeleink a következő piacokon már eddig is bizalmat szavaztak nekünk: Hollandia, Németország, Ausztria, Olaszország, Svájc, Ukrajna, Oroszország, Románia, Bulgária, Horvátország, Szerbia, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Montenegró, Görögország, Lengyelország, Horvátország és Kazahsztán. Szakembereink ezekben és más államokban is folyamatos helyszíni piackutatást végeznek.

Az új európai tendenciáknak megfelelően a szállítást “A” pontból “Z” pontba 1-2 nap alatt kell elvégezni úgy, hogy az valós időben nyomonkövethető legyen és arról mindenkor jelentést tudjunk adni. Ez azt jelenti, hogy amint ügyfelünk elfogadja ajánlatunkat a szállítás lebonyolítására 1-2 nap áll rendelkezésünkre úgy, hogy minden átlátható.

A Train Hungary jelenleg egy olyan szervezetté tökéletesedett, mely a legjobb minőségű szolgáltatást tudja nyújtani a legrövidebb idő alatt, a leggazdaságosabban.